Welkom op Everbeurs Sport!

België is langzaamaan in een gewaardeerd topsportland aan het veranderen. Op de Olympische Spelen van 2018 namen de topsporters uit België maarliefst 22 medailles mee naar huis. Dat is misschien niet zo veel als veel van de andere landen die meededen, maar zeker een topprestatie voor een klein land als België! Ook op het WK voetbal, waar België de bronzen plak won, kunnen we spreken van een historisch moment voor de Belgische topsport.

België richt steeds meer aandacht op topsport in de hoop zo het sporttalent te bevorderen. Met nieuwe sportcampussen, nieuwe topsportscholen en meer wetenschappelijke ondersteuning op het gebied van sport, is België bezig met het verbeteren van de landelijke reputatie binnen de internationale topsportwereld. Dit belooft wat voor de komende internationale sportkampioenschappen!

Deze blog richt zich compleet op het verspreiden van informatie over de verschillende sporten die worden gespeeld binnen België en over de status die deze sporten binnen het land dan precies hebben. Veel van deze sporten zijn al zeer populair onder de bevolking van België, maar op deze webpagina leert u nog meer over hoe deze sporten gespeeld worden, in wat voor competitieverband ze gespeeld worden, of ze wel of niet worden uitgezonden op televisie en wie de belangrijkste spelers binnen deze sporten zijn.

We gaan hier wat dieper in op diverse sporten zoals voetbal, waaronder ook het vrouwenvoetbal, basketbal, atletiek en het darten. Ook kijken we naar de manieren waarop sportliefhebbers hun geld kunnen inzetten op hun favoriete sportteams of hoe ze strategisch beslissingen kunnen maken bij het gokken op sportuitkomsten.

Misschien wordt het zo wat makkelijker om zelf de knoop door te hakken en uzelf toch maar in te schrijven bij die sportvereniging of misschien kunt u deze informatie zelfs gebruiken om een eerste gokje te wagen op de vele sporten die binnen België gespeeld worden.